Projecten

Henk van Tongeren | Oplossing afwateringsprobleem kunstwerk Kröller-Müller, Otterlo

Gepubliceerd op 11-09-2017

In opdracht van het Kröller-Müller museum (Nationaal Park De Hoge Veluwe) heeft Henk van Tongeren het regenwaterprobleem van het wereldberoemde beeld 'Jardin d'émail' definitief opgelost. Het afwateringssysteem was sterk verouderd, waardoor het zwart/witte kunstwerk (te vinden in de beeldentuin van het Kröller-Müller museum) op regenachtige dagen niet toegankelijk was voor het publiek. Om het probleem te verhelpen, moest er direct in het betonnen kunstwerk geboord worden; een precaire klus, waarvoor zowel ervaring als vakmanschap vereist was. De oude afvoerputten zijn met succes vervangen door 30 nieuwe regenwaterinfiltratieputten. De nieuwe putten voeren het water met behulp van DSI® tot 25 meter diep in de bodem terug. Het project is afgerond in maart 2017.

Jardin d'émail

Henk van Tongeren | Uitbreiding A9 Gaasperdammerweg Amsterdam Zuidoost - Henk van Tongeren / Reinders Wessemius BV (Bemalingscombinatie)

Gepubliceerd op 11-09-2017

In opdracht van Bouwcombinatie IXAS voeren Henk van Tongeren en Reinders Wessemius BV (samenwerkend als 'Bemalingscombinatie') de complete bemaling uit voor de uitbreiding van de A9 Gaasperdammerweg. Om de regio bereikbaar te houden en de leefbaarheid langs de snelweg te verbeteren, wordt de A9 verbreed en wordt een deel van de weg over 3 km in een landtunnel gelegd. De waterkerende functie van de Gaasperdammerweg en de samenstelling van de grond maken de bemaling uiterst complex. Een deel van het water wordt afgevoerd naar het Amsterdam-Rijnkanaal, een deel wordt met behulp van DSI® teruggebracht in de bodem. Deze tweeledige oplossing en ons geavanceerde bemalings- en monitoringssysteem stellen ons in staat om de hoeveelheid water in de grond effectief te reguleren.   

A9 Gaasperdammerweg Amsterdam Zuidoost

Theo van Velzen | Haarlem, Willem Dreesplantsoen aan de Pieter Wantelaan

12-04-2017

In opdracht van Bouwbedrijf Tervoort Egmond zijn wij in januari 2017 gestart met een bronbemaling en DSI® retourbemaling aan het Willen Dreesplantsoen te Haarlem. Een nieuwbouwproject van Stichting Pré Wonen op de groenstrook van het Willem Dreesplantsoen aan de Pieter Wantelaan te Haarlem. Huisvesting voor cliënten van de RIBW Kennemerland/Amstelland. 


Höscher Wasserbau | Verbeterde bescherming tegen overstromingen Weser Stadion in Bremen

Gepubliceerd op 24-03-2017

In januari 2017 heeft Hölscher Wasserbau GmbH bouwwerkzaamheden uitgevoerd om het Weser Station in Bremen in Duitsland te beschermen tegen overstromingen. Het bedrijf heeft 27 grondwaterputten (‘Schwerkraftbrunnen’) aangebracht, gerangschikt in een ring rond het stadion. Het Weser Stadion ligt naast de rivier de Wezer in een overstromingsgevoelig gebied. “Een verhoogde druk van het grondwater kan een risico vormen voor de bouwkundige voorzieningen op het terrein,” volgens projectleider René von Garrel van Hölscher Wasserbau. De grondwaterputten reguleren nu de grondwaterstand. 


"Het project van het Weser Stadion is volledig wordt uitgevoerd door Hölscher Wasserbau GmbH. De 27 putten met een diameter van 700 mm en een diepte van 12 meter zijn voorzien van dompelpompen. Het debiet is tussen 75-150 kubieke meter per uur."

Werner Loots
Site Manager Weser Stadion, Bremen (De) 


Weser Stadion Bremen

Henk van Tongeren | DSI®-infiltratieputten in gemeente Putten

Gepubliceerd op 17-03-2017

In Putten worden in 2017 met een EU LIFE-subsidie 570 DSI®-infiltratieputten gerealiseerd voor de afvoer van regenwater. In de twee jaar daarna worden deze infiltratieputten gemonitord. De EU heeft een subsidie vanuit LIFE toegekend voor het toepassen van regenwaterinfiltratie met de DSI®-techniek. Het EU LIFE project genaamd AERFIT (Adaptation to Extreme Rainfall) is een demonstratie van de DSI®-techniek om schade veroorzaakt door hevige regenval te voorkomen in stedelijke gebieden in de EU. Op de website van AERFIT leest u meer over het project.

Project AERFIT

Henk van Tongeren | Regenwaterinfiltratie Gemeente Epe

Gepubliceerd op 10-03-2017

In het kader van het afkoppelen van het hemelwater heeft Henk van Tongeren B.V. in de gemeente Epe rond 2014 circa 43 DSI® regenwaterinfiltratieputten geplaatst. De putten zijn aangebracht in combinatie met het infiltratieriool. De DSI® infiltratieputten verwerken probleemloos 6m3 per uur. De putten zijn met een gemiddelde diepte van 26 m geboord. Tegen het drijvend vuil is een rooster ontwikkeld dat eens in de 3 jaar onderhouden wordt.


"Het DSI® systeem voldoet aan de verwachtingen. Het vraagt niet veel onderhoud. In combinatie met het infiltratieriool zorgt het voor een prima afwatering van het hemelwater en ontlast het de waterzuivering."

Martin Smit
Projectleider Civieltechnische Werken, Gemeente EpeTheo van Velzen | Amsterdam Hotel NHOW Amsterdam RAI

09-03-2017

In opdracht van Pleijsier Bouw zijn wij in december 2016 gestart met de bronbemaling en DSI® retourbemaling voor de bouw van het iconische NHOW Amsterdam RAI Hotel. Het RAI Hotel in de Groene Zoom tussen de RAI, A10 en Europaboulevard, is van grote meerwaarde voor de Zuidas. Het hotel wordt voorzien van zeer bijzondere faciliteiten, heeft een oppervlakte van 37.000m2 (excl. Parkeergarage), 650 kamers en heeft een hoogte van maar liefst 91m1, een verrijking aan de “Skyline” van Amsterdam en het grootste hotel in de Benelux. 


Theo van Velzen | Vijfhuizen TenneT, Grootste snelweg voor elektriciteit in de Randstad

08-03-2017

In opdracht voor BAM Infra, zij wij in november 2016 gestart met de bemaling en DSI® retourbemaling voor TenneT voor de “Grootste snelweg voor elektriciteit in de Randstad” te Vijfhuizen. Betreft een onderdeel van de Randstad Noordring, een 60km/80km lange 380kV hoogspanningsverbinding, zowel bovengronds, als een ondergrondse verbinding via een open ontgraving en aanleg via ondergrondse verbinding via boring. In totaal een ondergrondse verbinding van 9,3km. Dit is uniek, omdat wereldwijd het 380kV-net vrijwel volledig bovengronds is aangelegd. In de Randstad 380kV Zuidring is al 10,7km verkabeld, zodat drukbevolkte gebieden minder te maken heeft met bovengrondse lijnen en masten. In de Noordring wordt nog eens 9.3km ondergrondse hoogspanningskabel aangelegd. 


Bouten Nederland | Regenwaterinfiltratie in Wijchen

Gepubliceerd op 20-02-2017

Op het project “Portiuncula” in Wijchen heeft Bouten Nederland BV in april 2016 een regenwaterinfiltratiesysteem aangebracht voor Van der Velden Rioleringsbeheer. Dit systeem bestaat uit 9 boringen tot 7m-mv. De opnamecapaciteit van dit systeem bedraagt per bron 5 m3/uur.  
Bouten Nederland | Retourbemaling in Moordrecht

17-02-2017

In opdracht van Heijmans Wegen BV Bodemspecialismen heeft Bouten Nederland BV in de periode mei-juni 2016 een bronbemaling met retourbemaling geïnstalleerd in Moordrecht. Deze bemaling was nodig in verband met het verwijderen van een mogelijke bom. In totaal is circa 450 m3/uur water onttrokken en ook weer volledig geretourneerd.

De Vet en Zonen Mill | Klinik Königshof in Krefeld

Gepubliceerd op 10-02-2017

Voor uitbreiding is in december 2016 bij de Klinik Königshof in Krefeld in Duitsland retourbemaling uitgevoerd door PJ de Vet & Zonen Mill. De bemaling had door toepassing van de DSI-techniek een debiet van ca. 400 m3 per uur en 100% retour. 

Klinik Königshof in Krefeld

De Vet en Zonen Mill | Verbetering leveringszekerheid WPB Tilburg

Gepubliceerd op 08-02-2017

In 2012-2013 heeft P.J. de Vet & Zonen Mill B.V. in Tilburg ruim 112.000 m3 via DSI retourbemaling in de bodem geretourneerd.