DSI®-techniek ingezet bij bouwproject SPOT Amsterdam

In Amsterdam verrijst de nieuwe woon- en werkwijk SPOT Amsterdam. Theo van Velzen Grondboortechniek en Bronbemaling verzorgt voor Pleijsier Bouw uit Genemuiden de noodzakelijke bemaling.
Op deze plek is de opwaartse druk van het grondwater heel hoog. Bij graven zou de bouwput al snel vollopen. Daarom verlaagt Theo van Velzen met spanningsbemaling de grondwaterstand tot 10,95 -NAP. Zo wordt dus ook de opwaartse druk verlaagd. Het opgepompte water wordt met DSI®-retourbemaling via tien DSI®-bronnen geïnfiltreerd in dezelfde zandlaag als waaruit het grondwater wordt onttrokken.

Verzakkingen voorkomen
Daardoor verandert de grondwaterstand nagenoeg niet. Dat is belangrijk om verzakkingen in de omgeving te voorkomen, zeker in een drukke, volgebouwde stad! Om te borgen dat alles volgens plan verloopt volgt Van Velzen met peilbuizen en dataloggers online precies wat de grondwaterstand doet.

Over deze nieuwe wijk
De kantorenwijk tussen de Amstel en het AMC (zuidoost-Amsterdam) gaat helemaal op de schop. Er komen meer dan duizend nieuwe woningen waaronder 5 woontorens met verre uitzichten over stand en land, nieuwe winkels, horeca en kantoorruimte. Naar verwachting worden de eerste woningen in 2024 opgeleverd.

spot-amsterdam

Scroll naar boven