DSI® nu ook bij woningbouwprojecten in Frankfurt am Main

Het Lyonerkwartier in Frankfurt am Main wordt getransformeerd van een kantorenwijk naar een gemengde stedelijke leefomgeving. Hölscher Wasserbau verzorgt de bemaling bij verschillende woningbouwprojecten in de wijk. Met behulp van de DSI®-techniek brengen zij het weggepompte grondwater weer de diepere lagen van de grond in.

 

100 m3 water per uur terug de grond in
In de Lyoner Gärten verrijzen 300 huurappartementen. Hölscher Wasserbau realiseerde een grondwaterverlaging met een gefreesde horizontale afwatering, die uitmondt in kleine depressies in de bouwput. 12 DSI®-infiltratie-eenheden brengen het daar verzamelde water terug de grond in. Op deze manier kan maximaal 100 m3 water per uur verwerkt worden.

Her-infiltratie via een omweg
In de Hahnstrasse wordt een appartementencomplex gerealiseerd met 203 woningen en een ondergrondse parkeergarage. Voor de bemaling van dit project legde Hölscher Wasserbau 10 meter onder het maaiveld 7 zwaartekrachtputten aan. Ook hier maken ze gebruik van de DSI®-techniek om het water te her-infiltreren. Op de bouwplaats zelf is niet genoeg ruimte voor de DSI®. Daarom stroomt het water eerst via 150 meter bovengrondse pijpleidingen naar een groengebied verderop. Daar bevinden zich DSI®-infiltratie-eenheden, die maximaal 150 m3 water per uur de grond in werken.

holscher

Scroll naar boven